Tähän oikea vastaus Joensuulaisella snäkärillä tämän päivän uutisoinnin mukaan olisi ehdoton ei. Tai riippuuhan tämäkin makutottumuksista. Joskus itsekin kouluruokaa maistaneena voin todeta, että kyseessä on pääsääntöisesti hyvä ja ravitseva ateria. Tokihan sopassa sattumia saa ja pitää olla mutta sattumukset ovat tietenkin toinen juttu. Onhan se hieman kyseenalaista, jos pikkuoppilas aamulla lukee koulun ruokalistalta, että tarjolla on tänään Tiku ja Taku. Joka ei ole mikään keksitty vastine nauraville nakeille.

Mitähän tähän sanoisivat karppaajat? Tai siis heidän on parempi vaieta etteivät joudu aikuisiällä putkaan tai lapsena huostaanotetuksi. Mistä päästäänkiin aiheeseen lapset ja karppaus. Mulle on ainakin tolkutettu terveellisen ja monipuolisen ruokavalion merkitystä. Näin aikuisiällä tietenkin olisin tyytyväinen, jos aamuisin tarjolla olisi kaikkea hyvää pekonista ja pääruokana sisäfilettä. Saiskohan päällä olla ankanmaksaa? En tiiä eikä nyt ole ihan akuutisti tiedostettavakaan tuota. Kerran olen maistanut. Hyvää oli ja maksoi perkuleesti. Eihän sitä käy kieltäminen etteikö liha olisi hyvää, mutta ehkä jotain muutakin Uuno-Aapon lautaselle kuin Kabanossia ja piffiä. Tai toiselta kädeltä ituja. Ja jos näistä kahdesta pitäs valita niin ehkä siinä tilanteessa toteaisin Hullun Kokin tyylisesti "turpa kiinni ituhipit".

Valintoja, valintoja.

Laitankin viikon ruokalistaehdotuksen kouluille:

MA rotta Tournedos, perunamuusi

TI nutriapyörykät, puolukkahillo (tietenkin pikkuoppilaan omin kätösin poimimia)

KE jauheliha-salmonella kastike kannellisella muovipurkilla

TO tuskin kukaan

PE on ruokailussa, joten listaa ei tarvita

 

Jaa niin, kilpirauhasessa alles ist in ordnung ja huomenna kardiologille.